Симптоми на подагра, изследвания, лекарства и хубави билки

Кои са сигурните симптоми на подагра? Начални признаци на болестта. Основни принципи на лечение и билки. Аденурик, Колхицин.

Ще започнем с началните симптоми на подагра и продължаваме нататък с по-специфичните и напреднали показатели, както и с основните принципи на лечението

Белтък в урината

Най-напред се появява наднормено количество белтък в урината, който може да се установи със специални изследвания.

Болки в областта на пояса

Болките в областта на кръста или пояса са също отличителен симптом на подаграта.

Подагрични (подагрозни) пристъпи

Болката в големия пръст на един от двата крака или на двата се появява и това е най-еднозначният симптом за подагра. Тази болка може да бъде внезапна и остра, но също така често се явява и постоянна. Прехвърля се и върху глезенната става. Наблюдаваме оточност и червенина. Ставата започва да се движи по-трудно. Болката може да се появи и в коляното.

Често ходене по малка нужда

Често уриниране е отличителен признак за подаграта, но той не е достатъчен за диагностика, защото може да бъде симптом и на много други заболявания.

Високо кръвно

Повишено артериално налягане се измерва при всеки трети, разболял се от подагра.

Висока пикочна киселина

Количеството пикочна киселина в кръвта се увеличава и се задържа постоянно високо. Това се нарича хиперурикемия.

Уратни камъни

Камъни се образуват вътре в бъбречното легенче. Подаграта е болест, свързаната с отделянето, затова удря и бъбреците. Камъните предизвикват съответните ужасяващи бъбречни колики.

Бъбречна недостатъчност

Развитието на коварната бъбречна недостатъчност става постепенно и много трудно обратимо.

Изследвания при подагра

При наличие на подагричен пристъп задължително се прави:

  1. Изследване на количеството пикочна киселина в кръвта.
  2. Изследване на бъбреците за възпаление или уратни камъни
  3. Изтегля се течност от коляното и се прави микроскопско изследване за откриването на кристали от пикочната киселина.
  4. Ехография на ставата е друго от изследванията, което цели да установи има ли възпаление. Тя открива и евентуалното наличие на подагричен артрит, който се нарича още „кристален“.
  5. Прави се рентгенова снимка, за да се види състоянието на ставите и на палеца.

Какво е подаграта?

симптоми и признаци за подагра, лечение, билки

Д-р Илия Бъчваров

Тя е заболяване, причинено най-често от нездравословно хранене, което води до увеличаване на количеството пикочна киселина в кръвта, бъбреците и ставите. По-подробно за действието ѝ вижте в специалния ни материал по-долу за пикочната киселина. Но подаграта може да се причини и от наличието на диабет, на прекомерно високо телесно тегло, рак на кръвта и дори от бъбречна недостатъчност. Най-често от подагра страдат хората над четиридесет години.

Лечение на подаграта

То се определя от лекар-ревматолог. Лекарят обикновено предписва нестероидни противовъзпалителни, колхицин, кортикостероиди. Следи за нивото на пикочната киселина между два подагрозни пристъпа.

Това става чрез изкуствено повишаване отделянето на уратите чрез медикаменти урикозурици. Например Дезурик. Този метод се прилага само когато бъбречната функция е запазена. В началото на лечението се прилага колхицин или противовъзпалителни, за да се избегне скорошният пристъп.

Наблюдава се урината за нейния процес на алкализиране.

Потиска се увеличеното производство на опасната в случая пикочна киселина. Това става със значително ограничаване или спиране на алкохола на първо място. Спира се яденето на тлъсто, дреболии, на многото белтъчини в храната и се провежда съпровождаща рискова терапия. Подходящо лекарство е Аденурик.

Дават се лекарства, които намаляват произвеждането на урати. Например Алопуринол. Но някои от лекарствата постепенно може да се заместят от подходящите билки против подагра, вижте ТУК.

В не толкова редки ситуации се налага и лечение чрез операция.

Едно от задължителните условия за лечението е спазването на специалната диета при подагра. Захарите и солите се ограничават, алкохолът и мазните храни се спират, както казахме.

Не се употребява аспирин и силни пикочоотделителни лекарства.

Активизира се самата бъбречна функция, за да може организмът постепенно сам да започне да се чисти от кристалите на пикочната киселина. В тази връзка е подходяща употребата на Демир бозан, който също така пречиства и цялата кръв от кристалите.

Засилва се функцията на черния дроб, за да се ускори разлагането на пуриновите съединения. Тук също много от билките на Демир бозан помагат.

Пречистване на организма, особено при хора с наднормено тегло, е препоръчително да се прави периодически.

Д-р Илия Бъчваров

По-подробно за лечението вижте ТУК:

Лечение на подагра: Кои са хубавите лекарства, билки (чай) и диети

Ето и един отзив за лечение на подобни урологични проблеми.

Всякакви урологични проблеми на майка ми отшумяха с билки

Майка ми вече гони 70-те. Бори се с букет урологични и други болести, сред които и подагра. Но последната, която я споходи, направо ни отчая.

Спря да уринира. Дисфункцията на пикочния мехур според лекарите води до катетризация. Особено в упоритите случаи като нейния. Можело да бъде за цял живот.

Известно време майка беше с катетър. Това е мъка. Не само физическо, но и психическо страдание. Стигна се дори и до депресия.

Но аз упорито търсех изход от това необратимо (беше ни внушено) състояние. Първо си изясних причината, като разпитах по-подробно лекарите, четох литература по въпроса и се съветвах с препатили.

Стигнах до извода, че се касае за възрастови проблеми, нееластична мускулатура и заслабнал имунитет, не на последно място и психика. Да, но не всички възрастни го имат това нещо.

Йовка Гъркова симптоми на подагра

Йовка Гъркова

В търсене на индивидуално решение четох и реклами. Бях възнаградена. Открих комбинация от билки, която стимулира вътрешните защитни сили, пречиства кръвта, което от своя страна влияе върху способността на мускулите на вътрешните органи да се свиват и разпускат и нормално. Нормално заживя и майка ми отново.

Лекува се с Демир Бозан и се раздели с катетъра. И не само това. В момента тя е по-енергична и от мен.

Йовка Гъркова, Смолян

Погледнете и това:

С билки престанах да се притеснявам за подаграта

И едно видео за лечение на подагра:

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Симптоми на подагра, изследвания, лекарства и хубави билки
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Симптоми на подагра, изследвания, лекарства и хубави билки

    • Абсолютно! Имаме потвърждение от самите доктори, че това е така – всичко, което се отнася до урологията и специално до изчезналите в резултат на билките симптоми на подагра.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *