Моят списък с хомеопатия за нерви и билките, които ми помогнаха трайно

Ще ви дам своя списък с хомеопатия за нерви, при стрес и депресия, при безсъние и тревожност. Също и за страх при деца.

Този списък съм събрала през годините и това са все неща, за които знам, че действат идеално. Ще ви кажа и за билките в крайна сметка, които ме спряха от по-нататъшното приемане не само на хомеопатия, но и на всякакви други лекарства за нерви. Но нека по-напред да дам списъка за по-нетърпеливите.

Нервохил Н (Nervoheel N)

– добър е за лечение на нарушения в съня, увеличена нервност в будно състояние. Силно го препоръчват за възрастта на климактериума, но става и за други възрасти.

Седатиф ПС (SEDATIF PC)

– при всякакви видове емоционален дисбаланс, за лечение на стрес, при лабилност, напрегната тревога, силна раздразнителност, проблеми със заспиването и съня. При стрес и безпокойство, не само при възрастни, но и при деца

Медоринум 15 СН (MEDORRHINUM 15 CH)

– специално се дава на деца, които имат навика да спят по корем или в положение на ембрион, като по време на заспиването правят своеобразни ритмични движения. Също е предназначен за депресивни състояния като реакция на хронични инфекции от рода на хламидиаза, трипер, а също и след аборт с усложнения. Лекува безпринципна припряност у децата, болестна нетърпеливост, постоянна забързаност и безпокойство, че времето не стига за нищо.

Опиум 5 СН

– това е пак опиум, но хомеопатически и няма как да се надрусате от него (Opium 5 CH) – страхотен е при хроничен алкохолизъм и при лечение на опиево зависими наркомани. Но също така може да се взема при различни видове безъние, главоболие откъм тила, епилептични припадъци по време на сън и др.

Силицеа 15 СН (SILICEA 15 CH)

– също при елементи на безсъние, сомнамбулизъм. При постоянно притеснение и прекалена стеснителност. Взимат го за умствено изтощение, нарушено съсредоточаване. При постоянно главоболие, особено в тила, когато имаме чувството, че главата ни ще се взриви и тъй нататък.

Ето още 5 вида хубави хапченца с хомеопатия за нерви

 1. Цина 15 СН, още я пишат Cina 15 CH – подобрява работата на зрителните нерви при тикове, но също дава влияние върху дъвкателните нерви и гладките мускули при храносмилателната система;
 2. Нукс Вомика 5 СН или NUX VOMICA 5 CH – това е страшно популярно и помага при какво ли не.
 3. Страмониум 15 СН или STRAMONIUM 15 CH – идеално при фебрилни гърчове, но също с голям успех се взима при нощни опасения, които причиняват безсъние. При страхови делириуми с буйстване, при делириум тременс, всякакви маниакални истории, нощни страхове и внезапни събуждания;
 4. Цинкум металикум 9 СН или ZINCUM METALLICUM 9 CH – При така наречения синдром на неспокойните крака, треперене и непрекъснато движение на крайниците, всякакви хиперактивни нарушения и разстройства, особено при подрастващи, при претоварване на ума в училище, което води до паметови нарушения. При изострянето на хронични нервни болести. При неуспешно вписване в колектив. След рязко спиране на всякакви антидепресанти, успокоителни и др.
 5. Хепар сулфурис калкареум 15 СН (HEPAR SULFURIS CALCAREUM 15 CH)- Това се дава при невралгии, придружени с хиперестезия. Но също го изписват и при нарушения в поведението на деца. Идеално е при разрушителни наклонности като пиромания, при агресия без всякакъв съзнателен контрол, или пък контролирана в малка степен. При раздразнителност, става и за възрастни.

Ето и друга хомеопатия, свързана с нервите, която се изписва:

 • Игнатиа Амара 30 СН
 • Хиперикум Перфоратум 15 СН
 • Рус токсикодендрон 15, 20 и 5 СН
 • Сабадила Официнарум 5 и 9 СН
 • Аконитум Напелус (ACONITUM NAPELLUS 15 CH)
 • Киетюд сироп (QUIETUDE)
 • Гелсемиум семпервиренс 30 СН (GELSEMIUM SEMPERVIRENS 30 CH)
 • Гнафалиум полицефалум 9 СН (GNAPHALIUM POLYCEPHALUM 9 СН)
 • Ранункулус булбозус 15 СН или RANUNCULUS BULBOSUS 15 CH
 • Игнатиа D1000 пилули 10 гр. (IGNATIA D1000 10 g.)
 • Аргентум нитрикум 30 СН или ARGENTUM NITRICUM 30 CH)
 • Хиосциамус нигер 15 СН или HYOSCYAMUS NIGER 15 CH) – при избухване в нервен истеричен смях, при безсъние или страхове от заспиване (възторжена превъзбуда или пък прекомерна загриженост). При изтощение на нервите, придружено с прекалено много приказване (логорея), при кошмари, гърчове, тикове и т.н.
 • Туя окциденталис 9 СН (THUYA OCCIDENTALIS 9 CH)
 • Селениум металикум 15 СН  или на латински SELENIUM METALLICUM 15 CH

Много от тези съм ги пробвала и знам, че са хубави, за други съм събрала информацията от лекари и хомеопати, защото посетих специален курс преди години и си пазя записките. Но информацията така или иначе е ценна, затова я споделям с вас, за да не се загуби.

Както казах, с билките от чая Демир бозан успях да овладея коварната нервност и прибягвам към хомеопатията в отделни по-драстични случаи. Горе-долу веднъж на година посягам към нещо хомеопатично.

Анастасия хомеопатия за нерви

Анастасия Пенева

Преди не беше така. Преди скачах от хомеопат на хомеопат, а лечението на смотаните ми разклатени нерви изглеждаше, че няма да има край.

Е, слава Богу, нещата вече са подконтролни. Само главното е билките да се взимат реално по три пъти на ден, за да може да подействат в края на първия месец и вече към третия трайно да сте се оправили. Опитайте и ми пишете в коментарите долу!

Анастасия Пенева, Пловдив

Ето и още 1 отзив. Проектант си помогна с лечение на нерви. Публикуваме негово писмо по темата, което той ни изпрати, за да сподели, че е доволен от билките.

С билки: Лечение на нерви ми помогна в работата!

Здравейте! Казвам се Тодор Иванов. Занимавам се с проектиране. Работата ми е на бюро, но е нужно малко вдъхновение, за да върви работата. Напоследък имах доста работа, при това с кратки срокове, но уви, аз не бях във форма. Нервен бях, не ме свърташе на едно място, не можех да си събера мислите в главата, а времето ме притиска. Колкото и да се мъчех да се концентрирам, не успявах.

Трябваше да направя нещо по въпроса. Ако проектите не бяха готови в срок, щях да загубя работата си.

Имах нужда от някакво средство, което е за лечение на нерви.

И в същото време да не причинява отпадналост като транквилантите.

тодор иванов нерви

Тодор Иванов

Тогава ми дойде идеята да потърся нещо за моя проблем в интернет. Така открих Демир Бозан, билковата комбинация, която успокоява и действа тонизиращо на целия организъм. Лекува нерви. Точно от това имах нужда.

Без колебание поръчах. Само след две седмици усетих подобрение, а след месец вече работех на пълни обороти. Проектите бяха готови в срок, а аз се чувствах страхотно, бодър и зареден със сили. Работех така, както никога досега. Нямам никакви проблеми с нервите!

Тодор Иванов, София.

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Моят списък с хомеопатия за нерви и билките, които ми помогнаха трайно
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *