Лечение на безсъние. Как с билки си върнах съня (2 мнения)

Проучването на всички възможни билки против безсъние ми отне години, но вече мога да кажа кои са най-добрите!

Минаха много нощи, в които не мигнах и направих какви ли не несполучливи проби, за да придобия в крайна сметка систематизираното знание за болестта инсомния (безсъние), което ви давам.

Какво се прави при безсъние

Първо универсалните средства, които работят. Това със сигурност е медът. Правите обикновен сироп от една супена лъж. мед в чаша топло мляко, приемате 10 дни. Може да се взима допълнително още 50 г. мед на закуска и още толкова на вечеря, което усилва ефекта няколко пъти.

Ментата и лавандулата във всякакви комбинации са прекрасни. Мента можете да добавяте навсякъде, да пиете чай от мента един час преди лягане, а също и да си правите фреш от мента и ябълка, като ментата се завърта в блендер и се смесва със свежия сок на ябълката.

Нещо много важно:

Ако пушите и пиете, тези неща не важат, там организмът вече си е изградил други схеми на работа и на тях се подчинява. Много хора пият водка, ракия или мастика, за да им се доспи. Те пият всъщност защото ги е страх от безсънието. Ако някога им се удаде да заспят без преди това да са си ударили 50-100 грама, са безкрайно изненадани. Те са заменили безсънието с порок, който е много по-лош. Той на практика унишажава нервната им система и задълбочава въпросния лош сън. Те вече не могат да заспят, без да пият. Такива хора трябва да откажат алкохола на секундата. Как става това ли? Ами, със спане. Именно със спане. Зависимостта се лекува, докато човекът спи. Лягайте си малко преди да ви се допие (това е единият от начините, вие сигурно ще намерите други).

Билки за спокоен сън и против нерви

Хвощът се препоръчва от Мария Требен в нейните рецепти. 20 грама стръкчета от него тя смесва с 50 грама плодчета от глог. И двете билки се намират в тайната рецепта на комбинацията Демир бозан. Глога и хвоща М. Требен ги прави на настойка, като ги остава да изстинат в половин литър вряла вода и после да престоят една седмица. От това нещо се пие по 1/3 – 1/4 чаша на ден за ликвидиране на лошия сън и безсънието, за успокоение на болни нерви. Още билки ще намерите ТУК (текстът продължава и след това, по-долу):

Безсъние и нерви се лекуват само с билки!

Лечение на упорито безсъние (хронично)

Неслучайно глогът е включен в комбинацията „Мента, глог и валериана“. Той е едно от най-добрите средства за изглаждане на нервите. Дори и директно да го ядете от храста (стига да не е край магистрала или на улицата), пак ще ви свърши работа. Но в комбинацията Демир бозан той си усилва въздействието заради интеракцията, която получава с другите билки. Така че запишете си и глог. Където и да го намерите пресен в магазин, плод-зеленчук, купувайте, няма да сбъркате. Той оправя хронично безсъние или още наричано упорито.

Рецепта за безсъние по Петър Дънов

Много рецепти се приписват на Петър Дънов, защото през последните десетилетия издадоха много фалшиви книги. Името продава, затова мнозина самозвани издатели събраха де-що рецепта намерят и я издадоха от името на Дънов и на Ванга. Говорил съм с много дъновисти и те ми препоръчват само следните съвети на Учителя, които вършат идеална работа. Вслушайте се и няма да сгрешите!

билки против безсъние проблеми със съня - 01

Оригиналните съвети на Петър Дънов

Хапчета за безсъние

Най-добрите са изкуственият мелатонин, който още е известен и като хормона на съня. Имаме мелатонин Амброуз, Форте релакс, Пура и други видове. Има и много седативи (сънотворни), антидепресанти, бензодиазепини и прочие, които може да се вземат от аптеката и вършат работа, но в крайна сметка те водят до още по-голямо безсъние, защото в даден момент престават да работят.

Лекарства за безсъние без рецепта

Кои са без рецепта ли? Ами в наше време е достатъчно да влезете в някоя по-малка аптека. За всеки случай първо си поръчайте нещо, което действително е без рецепта, примерно магнезиево олио и заедно с него още нещо, което принципно е с рецепта. Така те ще ви дадат каквото искате, най-малкото за да могат да си продадат магнезиевото масло.

билки против безсъние проблеми със съня - 02

Андрей Бориславов

На ако искате нещо наистина без рецепта, вземете си арника монтана. Хубаво за целта е и кудзу кризантелум.

Трайно лечение на безсъние обаче

е възможно само с Демир бозан, според моите собствени проучвания. Три месеца го пиете, спирате алкохола и цигарите задължително, спазвате съветите на Дънов и нямате никакви ядове. Разбира се, на много народ цигарите и пиенето са им по-скъпи от добрия сън. На тях ще кажа: Това е ваш избор. Но недейте да си мислите, че някои хапчета или други билки ще ви помогнат, ако не се справите със собствената си слабост. Опитал съм и едното, и другото – и с пиене, и без пиене, и знам за какво говоря.

Андрей Бориславов

Второ мнение за билки против безсъние и при проблеми със съня и нервите:

С билки за лечение на безсъние успях да възстановя здравия си сън, след като нищо друго не помогна. Билките възстановяват метаболизма и душевното здраве.

лечение на безсъние

Веско Янев

Преди известно време започнах да имам проблеми със съня – не можех да заспивам до късно през нощта. Напълнях, без да има видима причина. Постепенно състоянието ми взе да се влошава и успявах да заспя едва на сутринта, което доста обърка ежедневието ми. Нито можех да работя като хората, нито да почивам.

Дъщеря ми изнамери средството против безсъние.

В един момент дъщеря ми се сети, че е видяла информация за билковата комбинация Демир Бозан, която помогнала на много хора в моето положение. Каза ми да опитам, защото хората казвали, че е много добра. Билките за лечение на безсъние пречиствали кръвта, възстановявали добрия метаболизъм и решавали множество душевни проблеми като неврози, безпокойство, депресия и тъй нататък. След като бях пробвал какво ли не и не беше помогнало, реших да опитам. Още повече бях започнал да се пристрастявам към приспивателните, които освен че не ми помагаха да заспя, ме караха да изпадам в абстиненция, когато не ги приемах.

Как приемах билките за безсъние (след анонса, виж по-долу):

Безсъние – кога да се притесняваме от него? И кои билки помагат

билки за лечение на безсъние

Безсънието се нуждае от специално лечение

Купих билките на място от улица „Три уши“ №5 зад Съдебната палата и започнах да ги пия три пъти на ден, както беше указано на кутията. Сутрин си изпивах чая горещ, а обедната и вечерната порция си носех в малка бутилка от минерална вода навън, за да не се ограничавам с необходимостта да си правя чай, когато не ми е удобно. В началото изобщо не подейства. Първите две нощи будувах, както обикновено, и се ядосвах, че са ме излъгали и са ми пробутали нещо, което не действа. Но на третата нощ успях да заспя някъде към два часа и се събудих в осем и половина и това ми даде надежда да продължа. Постепенно за около месец успях да вляза в нормалния ритъм на спане и бодърстване.

Оттогава го пия редовно и нямам проблеми. Наспивам се, а на сутринта съм свеж и бодър, пълен с енергия.

Веско Янев, София


Мястото, от което се купува Демир бозан в София:

Вижте по-голяма карта

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Лечение на безсъние. Как с билки си върнах съня (2 мнения)
4.33 (86.67%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *