С билки изплувах от паническо разстройство (2 отзива)

Тук ще прочетете: Лечение на панически атаки и п. разстройство с ценни билки в комбинация. Как се действа при невроза, когато не искаме да пием никакви лекарства?

Още: Кои билки са добри? (отзив) Паник атаки и хомеопатия. Други хапчета. Коя е най-добрата билка за страх?

Но ето го и самото писмо, което провокира тази публикация:

Победих страшната диагноза

с билки за паническо разстройство, след като нищо друго не помогна, нито лекарства, нито лекари.

Всичко започна миналата пролет – последната година в гимназията. Беше много напрегнато: матури, изпитване за повишаване на успеха, подготовка за кандидатстване, тренировки, абитуриентски бал. Накратко казано, бях претоварена.

Една вечер както си седях пред телевизора, започнах да си мисля за гаджето, с което излизам от началото на учебната година. Седейки си кротко във фотьойла, мислите сами ме връхлитаха: „Накъде отиваше връзката ни?”, „Подходящ ли бе той за мен?”. Може би това са нормални въпроси за едно 18-годишно момиче, но мен те изцяло ме завладяваха. Не можех да се съсредоточа върху нищо.

Дишането ми се ускори, започнах да треперя.

Продължавах да си представям най-лошия изход на нашата връзка. Не можех да издържам, скрих се в банята и започнах да повръщам.

След тази нощ нещата започнаха да се влошават. Пропусках часове в училище. Вечер лежах в тъмното и само се притеснявах. Опитах се да разбера какво ме тревожи и реших, че връзка, която толкова ме тревожи, трябва да се прекрати. Скъсах с приятеля си. Това, разбира се, не помогна. Напротив, симптомите започнаха да се задълбочават. Започнах да изпитвам панически страх от всичко и от всички. Имах и някои прояви, които според мои близки не бяха съвсем нормални. Бях нервна, не можех да спя, постъпвах нелогично.

Мама ме заведе на психолог, който разговаря с мен 20 минути и:

ми постави диагноза „паническо разстройство“.

Предписа ми някакви хапчета, които само ме накараха да се чувствам още по-зле. Ходих общо три пъти при него. Той твърдеше, че се оправям, но аз знаех, че това не е така, даже напротив!

Тревогите продължаваха до деня, в който една съученичка ми препоръча Демир Бозан – „билка помагаща за стресови ситуации и за много други неща“, както се изрази тя.

Отнесох се с малко недоверие, но реших да опитам, нали е билка, няма да навреди.
ирина билки за паническо разстройство

Ирина Пейчева

Поръчах и започнах. След месец се чувствах по-добре. Поръчах още една кутия, трябваше да вляза във форма за бала. С помощта на Демир Бозан изплувах и отново се радвам на младостта си. Нямам страхова невроза, нямам нищо подобно!

Това се оказаха правилните билки за паническо разстройство, които може да се намерят. От време на време си ги взимам и до днес, за да нямам проблеми с паниката!

Ирина Пейчева, на 19 г., от Хасково.

Ето и още един ценен отзив с препоръки за различни билки:

Лечение с билки на панически атаки

панически атаки (паник) разстройство билки лечение

Михаил Стаменов

Ще ви споделя какви билки съм използвал за лечението си на панически атаки. Всъщност аз не съм компетентен по билките, обаче обикалях от билкова аптека на билкова аптека в София и там ми препоръчваха различни неща. Тествал съм едно и друго. Още в началото се опитаха да ми продадат Демир бозан, известната комбинация, но на мен 43 лева не ми се даваха, а за по-евтините знаех, че не действат. Така че започнах да пия билките една по една, както ми ги изписваха самите аптекари. Най-напред започнах с прочутия:

Глог

в съчетанието си мента и валериана. Той се знае и в Русия като „боярищник“, но там повече го ползват за пиене и за напиване, защото му правят извлек със спирт. Естествено в руския вариант никакви панически атаки не можеш да излекуваш със спирт. Те много често дори и се дължат на спирта. Но самият боярищник (глог), ако се пие като чай, помага адски много. С мента и валериана ако се комбинира, става чук. Много е хубаво, много се ползва. Но ефектът му е временен и при следващата атака трябва пак да гълтате хапчета. Освен това и с времето действието отслабва, защото самият ви организъм свиква с тях.

Котешка стъпка

Това е второто силно растение за страхове и панически атаки. Може да се смесва с глога и има по-сериозно и трайно действие така. По една лъжичка от двете – изсушени и смлени листа или стрък, като се запарят във вряла вода, може да се пият спокойно на три пъти през деня. Действието се усеща за около седмица. Но отново не е трайно това действие. Държи те около месец, после пак се почва. От аптеките ми препоръчаха и други билки като например страшниче, жълт кантарион, обикновена лайка и дори пасифлора. Но те не ми подействаха, затова няма да ги описвам подробно.

Други 4 ценни билки

Един известен билках срещнах в една от аптеките и той ме консултира на двора. Нямам позволение да цитирам името му, но страшно много ми помогна. Той каза, че кратковременното действие на глога и котешката стъпка може да се избегне, като се смесят с хвощ на стръкове, стъбълца от спиреата, цели растения от великденчето и най-обикновена царевична коса. Той самият го е изготвял като комбинация, но се прави трудно, защото брането е особено, а също така съхранението. Тези растения се берат по различно време и трябва някъде да ги съхраняваш, докато ги събереш всичките, за да можеш да ги смесиш.

Той ме открехна и че по аптеките никой не си прави труда да ги чака, а се купуват от хората, които ги събират по планините и поляните и им ги носят. Единствено в комбинацията Демир бозан за 43 лева се смесвали правилно. Разбрах, че няма повече накъде да се правя на скъперник и ще трябва да си взема от скъпия Д. Бозан. Спазвах инструкциите на билкаря да го вземам стриктно и точно три пъти в деня. При тази цена човек не може да си позволи да пропуска, защото иначе може и да няма ефект. Не се циганих и не пропусках. Пих ги точно един месец и после минаха две години, в които не съм имал панически атаки. Не знам дали съм се излекувал завинаги, но две години според мен е ок като за тези пари. Но все се надявам повече никога да не се върнат отново. Все пак има доста отзиви и на реално излекувани от паник атаки ТУК!

Михаил Стаменов, София

Нека разгледаме и другите теми, които сме обещали.

Лечение на паник атаки с хомеопатия

 1. Много добро средство е Argentum nitricum, но само ако сте сигурни, че е за вас. Тоест трябва да ви го препоръча специалист хомеопат, който да определи дали ще ви свърши работа и колко да се пие от него
 2. Прекрасна работа вършат, когато е уместно, солите на лития или берилия. Не бива да се смесват безразборно, защото иначе ще се постигне обратният ефект. Ако ви ги даде хомеопат, значи най-вероятно е добър!
 3. Магнезият също в тази си форма: Magnesia nitrica е доста удачен при някои случаи на паничести атаки;
 4. Това е отрова в по-големи количества: Natrium arsenicosum и по тази причина не бива да си го „изписвате“ сами, а да го ползвате стриктно и безпрекословно, изпълнявайки препоръките на хомеопата.

Други хапчета за паническо разстройство

Имаме общо взето такава класификация при лекарствата за паническо разстройство. Те биват транквилизатори (успокоителни), антидепресанти, невролептици, седативи и ноотропни препарати.

От тях доста популярно е атаракс. Много се изписва грандаксин. А в Русия масово се взима и глицин. Той не е приеман насериозно у нас, но полза от него определено има.

Вижте и ТОВА:

Паническо разстройство: Излекувани, лечение с билки и терапия. Симптоми

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

С билки изплувах от паническо разстройство (2 отзива)
4 (80%) 10 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

11 коментара по “С билки изплувах от паническо разстройство (2 отзива)

 1. Здравейте! От няколко месеца изпитвам страх, че ще полудея, не мога да се контролирам, имам постоянни лоши мисли, живея в Испания, можете ли да ми помогнете? Тук ме тъпчеха с антидепресанти, но аз ги спрях. Пия в момента билкови, но слаба работа, пак съм неспокойна, треперя, постоянно мисля, че нещо ще се случи лошо, не мога да спя, а когато ми наближи цикълът, е още по-зле, аз съм на 46 години.

  • Здравейте, Антония! Да, в случаи като вашия билките са помагали многократно! Тук можете да видите и още отзиви при паническо разстройство.

   За съжаление обаче не изпращаме билки директно до Испания, заради многото трудности, които се създават от бюрократичната машина, а и по куп други най-различни причини. Единствено можете да ги получите там, ако дадете адрес на някой от свои познати или близки в България, откъдето да освободят пратката и по-късно да ви я препратят. Важно е също така да дадете и мобилен телефон, както и на адреса да се открива човек в работно време, защото куриерите идват именно в работно време!

 2. Здравей, Антония! И аз страдах от страхова невроза и я хванах тук в Испания и съм още в Испания. Пробвала ли си валериана? Също и Демир бозан е окей, но не бива да се смесват. На мен много ми помогна и най-важното не се затваряй вътре. Колкото се може, да си навън и да разговаряш с приятели. Като гледаш, че те хваща, излез веднага навън!
  Обади се на някакъв приятел, разговаряй, абсолютно не мисли за там, само здрави мисли и ще видиш как ще се оправиш. Аз бях много зле, но здрави мисли и пиех валериана по едно хапче и бях постоянно навън. И се оправих, най-важното е здрави мисли. Ако вземаш Демир бозан спри временно валерианата и обратното!

 3. Йога, билко-лечение, Демир бозан и прочие действат ИНДИВИДУАЛНО. Съвсем не са такава „панацея“ и „единственото възможно“средство за лечение. Вероятно става въпрос за повече внушаемост. Опитах веднъж Демир Бозан, макар и не всекидневно. Първо оказа се,че не е особено евтин метод- при положение,че ми казаха да пия по 3-4 чаши на ден , оказа се,че цялата кутия се изпива за точно 1 месец. Т.Е. този чай не е като другите- с 1 пакетче да изпиеш 2-3 чая. В такова състояние съм,че ми е необходимо още първата седмица да има ефект. ВЕЧЕ СЪМ ЕЖЕМЕСЕЧНО ПО 20 -ИНА ДНИ С ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО. А не с месеци и с година да пия чая, при положение,че съм от хората които не се повлияват от ДЕМИР БОЗАН.истина обаче е,че терапията и хапчетата не действат. Вече година вам с тях , а те само притъпяват оплакванията без да усещам промяна.МОЛЯ КАЖЕТЕ КАК СЕ ПИЕ ДЕМИР БОЗАН И КОГА СЕ ПОЯВЯВА ПОДОБРЕНИЕТО!!? НЕ,ЧЕ ВЯРВАМ! ПРОСТО ПИТАМ ОТ ЛЮБОПИТСТВО.

  • Здравейте, Гинка. Наистина Демир бозан не е за вас, защото действа само ако го приемате трикратно всеки ден и поне един месец. Тоест няма как работата да стане веднага, нито пък въобще ще стане, ако не го пиете по три пъти на ден. Ако желаете бърз ефект, обърнете се към лекар, билките не са за вас. Билките са за хора с повече търпение, които не държат ползата от тях да дойде със светкавична скорост, но за тях е важно това да бъде трайно. Лекарствата помагат по-бързо. В края на публикацията сме изброили някои от по-ефикасните, но не ги пийте на своя глава, за да не се влоши състоянието ви. Нека ви ги изпише лекар!

 4. До преди 5 месеца страдах от паническо растройство страх депресия.
  Както искате така го наречете
  И един ден реших дасе обърна кам Бог.
  И в молитвата си кам Бог казах Боже ако ми помогнеш име освободиш от това страдание
  Аз ще Свидетелствам пред всички.
  И Бог ме освободи и сега сам нов човек.
  Без страх без панически атаки.Това е самата истина Потарсете Бог в църквите кадето има пастори Бог ви очаква готов дави помогне
  Аз пробвах всякакви хапчета и билки но нямаше никакъв ефект.
  Само единственно Исус Христос може дави помогне.за повече вапроси пишете ми готов сам дави помогна напълно безплатно както Бог помогна на мен.mr.dj@abv.bg

  • Амин.И аз не знам,какво ми е точно,защото всичко е на моменти.Единствено,което разбрах,е хапчето,с името,Бог,което се взема колкото пъти си поискаш на ден,заедно с голяма доза,четене на Библията.Резултата е бърз,но лечението е без прекъсване.Благословени всички,които вземат това,хапче.Амин.

 5. Аз също страдах от страхова невроза и депресия. Цели 4 години ходене по мъките, пих и антидепресанти. Сега мога да кажа , че съм добре, от 5 години не съм пила нищо,освен 2-3 пъти валериан. Живея нормално. Имах страх да излизам сама навън, непрекъснато треперене, потене, при струпване на много хора направо стигах до припадък, посетих психиатър, който ми изписа в началото много силни лекарства , защото бях мнмого зле и постепенно минах на слаб антидепресант. Споделях за проблемите си и емоционалното си състояние и се оказа, че половината ми приятели страдат от подобни разстройства. Д-р Кирил Сираков е лекаря , който посетих , точно 2 пъти, разговарях с него , разбрах ,че това се лекува с времето , става бавно , но , когато човек осъзнае нещата , започва да се справя с кризите , които го връхлитат. Те постепенно започват да намаляват и изчезват.Не излизах навън без шишенце минерална вода, валериан и валидол в джоба……..Но трябва да призная, че и силната вяра в Бога също ми помогна много! От мен само мога да кажа , че нещата не са неличими, всичко е в главите ни!

 6. Здравейте…от години имам панически атаки или страх…страхова невроза…не съм пълноценен човек и подлудих цялото су семейство …не хода нормално на работа и дните ми са един ужас…не си спомням колко пъти вече съм ходил до спешния център и с колко доктори съм се срещнал…дори психиатърката вчера ми каза че това ще ме съпътства цял живот…да се примиря….моля ви дали найстина помага..искам да живея пълноценно…на 38 съм. Как може да се свържа с Камелия Ночева за да комуникираме и да сподели с мен своя опит…благодаря ви предварително….ще закупя чая защото искам да живея нов живот…ако ми дадете нейните кординати ще съм много благодарен.

 7. Здравейте, сега съм на 19г. и от 5 години съм с диагноза паническо растройство. Бях на четири вида антидепресанти, и то все силни, напълнях много и се наложи преди седмица две да прекратя използването на такива медикаменти, осъзнах че от твърде малка ке тъпча с хапчета за да се чуствам добре, и да се отърва от лошите мисли. Искам да започна лечение с билки, как мога да поръчам, цената каква е и колко време се пие и с какво може да се комбинира за по бърз и качествен ефект.

  • Здравейте, Габриела! За съжаление не препоръчваме да се комбинира с други билки за лечение на панически атаки, защото последиците може да са непредвидими. По-добре се комбинира с изписаните от лекаря медикаменти (хапчета) против паническо разстройство и антидепресанти. С хомеопатия също става да се съчетае. Но така или иначе ефектът идва след първия месец постоянство, ако го прилагате съвестно и редовно. Цената и начините за покупка са описани на страницата за поръчка ТУК. Успех!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *