Как да отслабна? Разбира се с билки за убиване на апетита!

Как да отслабна? – този въпрос занимава хората години наред, докато не открият подходящите билки за убиване на апетита.

И докато не разберат, че тайната е в добрия метаболизъм. Отслабването с билки е възможност, която изглежда примамлива за много хора с наднормени килограми. Звучи някак по-меко, по-безобидно. Истината е, че много от лекарствените треви могат да подпомогнат редукцията на теглото – самостоятелно или в комбинация. Каква точно – трябва да реши опитен, достатъчно информиран специалист. Грешката на нетърпеливия потребител, който не успява и с билковата диета, е че тръгва да се справя сам. Добре е да имаш информация кои са билките за отслабване и как точно действа всяка от тях – но коя е най-добрата за теб и как точно да я приемаш, ще определи друг.

Народната медицина познава няколко основни билки за отслабване, с чиято помощ се постига както намаляване на теглото, така и някаква частична здравословна промяна или общо укрепване на организма. При част от лековитите растения ефектът на отслабването се проявява само когато се използва точно определена част (корен, цвят, семена).

1. Колко българи знаят, че кукурякът е добро слабително?

кукуряк билки за отслабване и за убиване на апетита

Кукурякът е с прекрасно слабително действие, ако знаем как да го използваме

Това е едно от първите растения, които отбелязват началото на пролетта. То е нежно и деликатно на вид и също така нежно и деликатно помага на чревния тракт да се освободи бързо от съдържанието си. Това е и един от ефектите на отслабването. Същевременно кукурякът се оказва билка, подходяща за профилактика и лечение на атеросклероза и хипертония. Редовният й прием в подходяща форма освобождава тялото от солите на тежки метали.

Една особеност: препаратите от кукуряк се приемат само денем и изискват съчетание с добра физическа активност. Допълнителен ефект са подобреното клетъчно хранене и логичният ефект на подмладяването.

2. Градинският чай е позната и желана зелена подправка в много райони на България.

Върви към салати и месни супи, но може да се приготвя и самостоятелно като чаена запарка. Изпийте чаша билкова запарка или отвара от няколко листенца градински чай и ако ви е мъчил глад, усещането ще изчезне. Не бива да се прави прекалено силна отвара, защото може да получите сърцебиене.

3. И баналното резене върши работа!

Див копър, резене, фенел: както и да се казва, това растение от низвергнат “братовчед” на анасона става продукт от модерното хранене. Световните топ-готвачи показват как сочният корен, препечен на скара със студенопресован зехтин, се превръща в ароматно и желано лакомство.

Още в Средновековието европейски целители са го препоръчвали за облекчаване на храносмилането и за потискане на усещането за глад. Директно е препоръчвано да се дъвчат семената му – и за освежаване на дъха, и за убиване на апетита.

4. Дъвченето на ленени семена е друго познато на поколенията занимание.

То създава облекчаващото усещане за ситост. За да свършат работа, твърдите зрънца трябва да са накиснати във вода. Усещате, че схрусквате нещо лигаво и първото възприятие не е от най-приятните, но тази “тръпка” преминава много бързо. Гарантирано ви спестява похапването от скука!

5. Дори подправките от кухненските шкафове могат да бъдат полезни във войната с килограмите.

Например познатата канела подобрява контрола върху кръвната захар и холестерола. Това е условието и тя да се включи в по-бързото изгаряне на мазнините. От джинджифила зависи колко бързо ще се освободим от високата киселинност на телесните течности в стомашно-чревния тракт. Балансираните процеси на храносмилането по-лесно понасят всяка диета.

6. Объркани ли сте? Тогава нещо по-достъпно във вашето търсене на билки за отслабване:

За него не е необходима лекарска консултация: готовата смес в чая Демир бозан е универсалният вариант, който подготвя всяко тяло за битката със затлъстяването. Вижте какво може да постигне загриженият за здравето си човек с редовната му употреба във видеото по-долу! Чаят съдържа в точно изчислени пропорции билките котешка стъпка, глог, блатен тъжник, хвощ, великденче, царевична коса. Пийте го редовно, без да се страхувате от негативни странични ефекти. Биоактивната композиция подобрява дейността на сърдечно-съдовата и отделителната система, балансира храносмилането, а благодарение на царевичната коса редуцира апетита. Демир бозан е необходимият плавен преход от досегашния ви режим на хранене към диетата, която ще ви помогне да изваете новото си тяло!

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Как да отслабна? Разбира се с билки за убиване на апетита!
4.25 (85%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Как да отслабна? Разбира се с билки за убиване на апетита!

  1. Здравейте, не знам на кого всъщност пиша, но ще съм благодарна, ако ми отговорите!
    Не съм с наднормено тегло, но през зимата редовно качвам
    4-5 кг., които после трудно свалям. Бих искала да опитам с билки този път, защото не ми се отдава гладуването. Просто трябва нещо да ми „убие“ апетита. Работата ми не е свързана с много движения, а това е важно. Ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.

    • Нормално е през зимата да имаме по-голям апетит, защото организмът взима мерки да се запаси с тях. Но ако смятате, че вашият апетит е по-голям от нормалното, тогава значи трябва да преразгледате режима си на хранене. Приемането на много въглехидрати, включително хляб, ориз и плодове убива апетита, но само за кратко, след което човек огладнява още повече.

      Билките нямат отношение към апетита. Те нормализират обмяната на веществата и спомагат отслабването или напълняването (според това, от което конкретният човек има нужда). Те биха били добър спътник на едно правилно хранене.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *