Лечение на косопад: Билки ме отърваха от косопада (рецепти)

Искам в това подробно писмо за лечение на косопад с билки да ви споделя днес своите абсолютно проверени рецепти.

Защото проблемът ми беше откакто се помня и може би са ми се събрали 10-ина години в опити да спра косопада. Е, накрая успях, поне засега. Но нека караме ред по ред, както са си рецептите по реда на тяхното пробване.

Билки против оплешивяване

Една от най-силните билки против оплешивяване, това е знаменитият полски хвощ. Той се съдържа и в комбинацията Демир бозан, където в съчетание с другите пет лекарствени растения върши идеална работа за спиране на оплешивяването, ако то не е по наследство, разбира се.

Но ето я рецептата с полски хвощ:

Взимаш равни части от пресен полски хвощ (може и сушен, но по-бавно действа), цветчета от лавандулата, стръкчета от билката камшик, и корени от дилянката. От тази смес сваряваш 2 супени л. в половинка литър вода, нека ври 10-ина минути, по-скоро 10, отколкото повече. Изстива и чак после се прецежда. Пие се на 4 пъти през деня това количество, така че да ви стигне. Това действа добре при кръгово оплешивяване.

Аз такъв проблем не съм имала, но мой приятел го е пил и каза, че малко е забавило процеса. Иначе после пак оплешивя, защото при него беше наследствено. По-сериозно действа хвощът в съчетание с билките на Демир бозана, както споменах, но за това по-долу.

2 здрави народни рецепти при косопад

лечение на косопад с билки, коприва, отвари, за пиене,

Писмото на Емилия Стоянова, снимано

Едната е със зехтин и репей. Гърците са получили маслината от тяхната богиня Атина и от тези маслини правят великия си зехтин, който лекува какво ли не. Други средиземноморски народи също и испанците и италианците например са известни с гъстите си коси и косматите си гърди. Не знам дали това се дължи на зехтина, но донякъде сигурно има значение.

И така:

Взимаш 200 г. репей (коренчета) и прибавяш още толкова хубав зехтин. Това се разбърква или се разклаща добре в буркана и се слага в някой шкаф на тъмно, да седи едно денонощие. После се прехвърля в малка тенджерка и се вари двайсетина минути на бъвен огън. От това става маска, която се намазва върху мокра коса. Трябва да се остави да работи между два и половина и три часа и чак после да се мие, но без да ползвате шампоан или сапун.

Правете го поне веднъж в седмицата, за да има ефект след няколко месеца, до половин година. Тук лошото е, че не можете да излизате, зехтинът все пак мирише, и то не особено приятно. Маската е страхотна, но е за хора без работа. Иначе ефектът от нея се усеща веднага.

Още една рецепта с репей, но вече и с бръшлян

Взимаме 100 г. листа от пресен бръшлян, той поне се въди къде ли не, добавяме още толкова корени от въпросния репей. Те се варят в един литър на силен огън около 10 минути. После изстиват заедно с водата и когато температурата стане приятна, се втрива внимателно и дълбоко с върховете на пръстите във вашия скалп.

Отново неприятното е, че трябва да седите около 2 часа и чак после да изплакнете с чиста водица и без сапун, нито шампоан. Действа, но бавно и тягостно.

Косопад и лечение с коприва

Неслучайно слагат коприва (или поне така твърдят) в различните шампоани против косопад. Тя е жестока по отношение на косопада. Каквото и да направите с коприва, все е хубаво в това отношение. Но ето двете рецепти, които са според мен най-добрите.

Отвара от коприва с ябълков оцет

Прясна коприва се кипва (една шепа свежи листа) в един литър водица заедно с 300 мл. ябълков оцет. Вари се половин час. За да има полза, ябълковият оцет е добре да се приготви от вас самите или да се купи от човек, на когото имате доверие. С тази течност, която сте сварили, след като е изстинала, обливате косата и седите така два часа.

Нямайте доверие на най-близкия магазин и на най-евтиния ябълков оцет, защото няма да ви свършат работа. Трябва да е истински оцет, направен от ябълки, а не менте с есенция от ябълки. Но косата си е ваша. Просто с ментетата рискувате съвсем да останете без коса.

Още по-добър ефект има от

настойка на корени от коприва.

Горе-долу същото е, само че с корени от коприва и вместо оцет се добавя водка.

Корените на копривата (една шепа отново и отново по възможност да са свежи, набрани през есента или ранната пролет) се измиват старателно. Нарязваме ги на много ситно и добавяме към тях четвърт литър водка. Седи на тъмно две седмици в добре завинтен буркан, за да не се изпарява спиртът. Прецеждаме и мажем. После две седмици всеки ден по един път се втрива в корените на косата. Мием с шампоан колкото се може по-рядко.

Косопад и лечение с урина

Тук няма какво да остроумничим и да разказваме колко миризлива е урината, това се знае. Но пък е полезна. Защо ли? Защото това е вашата собствена преработена кръв. Не е случайно, че по изследванията на урината се съди за състава на кръвта и всички заболявания. В кръвта и урината се намира информация и за вашия косопад.

Само ще кажа, че е добре урината да престои една нощ и тогава да мажете. Второто нещо е, че е добре да се смеси с хума. Така се усилва действието ѝ и по-дълго време упражнява лечебния си ефект върху скалпа. Мажем и покриваме с найлонов плик, за да не се изпарява и да не мирише (чак толкова). Трябва да остане на главата половин час.

За щастие при измиването може да се ползва шампоан, а според мен и няма друг начин.

Пиене на чай от билки за хубава коса при косопад

лечение на косопад с билки, за пиене, ябълков оцет зехтин

Емилия Стоянова

Най-трайният ефект, който съм видяла, е от пиене на билки за хубава коса и при косопад. Такива билки са тези, които се съдържат в Демир бозан, както стана ясно и по-горе. Защо се получава по този начин? Защото билките прочистват ефективно кръвта и с нея махат и причините за косопада.

Когато той се дължи на нерви или стрес, тогава те тушират нервите и стреса и също махат причината. Засилват етерното тяло на човека, което има грижата и ангажимента да държи косата му на мястото си, тя да е здрава, мека и блестяща.

Стига отново да не се взима първия попаднал Демир бозан, а да се търси този на „Фарма витал“. Защото от ментетата полза няма, пробвала съм ги, бях тарикатка и в крайна сметка от фалшификатите косопадът ми само се усили. Но ако не се подведете по евтиното, ще имате ефект. Ако се подведете, ще имате проблем.

После се пие редовно, за да може наистина да се постигне това, за което става дума: чистене на кръв, затягане на нервите и усилване на жизненото ни тяло и оздравителните ни процеси. Три пъти дневно. По една чаша. В рамките на месеца ефектът идва.

Емилия Стоянова, Сливен

Втори отзив за лечение на косопад с билки:

Окапване на косата ме заплашваше с тотално оплешивяване. Билки за лечение на косопад помогнаха да се отърва от този ужас!

Бях полудяла от притеснения, косата ми окапваше на цели кичури. Направиха ми един куп изследвания, изказаха се различни мнения, но окончателна диагноза за косопада така и не чух.

silviya-marinova-kosopad лечение на косопад оплешивяване и окапване на косата

Силвия Маринова

Поради липсата на диагноза, нямаше и лечение. През цялото това време косата ми продължаваше да капе.

Насочих се към козметика, заздравяваща косата, докато лекарите се чудеха какво ми има и как да ме лекуват. Ефект нямаше. Очевидно проблемът беше доста сериозен, а не само козметичен.

Вече трябваше да нося шапка. Не можех да се покажа навън в този вид, изглеждах много зле.

Тогава на една съседка на баба й направило впечатление, че нося шапки дори и когато времето не го изисква. Баба й споделила моя проблем. Тя я посъветвала да потърсим Демир Бозан, билкова комбинация, която помага при косопад.

Без да ми каже нищо, баба я намерила и направо ми я донесе у дома. Един месец пих отварата от Демир Бозан. Косата ми спря да капе. След още един месец на оголелите места започна да пораства нова коса. Така за няколко месеца косата ми израсна отново. Престанах да нося шапки.

Силвия Маринова от Хисаря

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Лечение на косопад: Билки ме отърваха от косопада (рецепти)
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *