Разширени вени. Причини, митове и билки за тях

Защо боледуваме от разширени вени? Кои билки стават за тяхното лечение? Обзор на причините и отзив от първо лице за успешно лечение на вените с билки.

Когато видите на улицата възрастна жена с осакатена походка, сигурно си казвате на ум – “Това никога не може да ми се случи”. Трябва да знаете, че въпросната жена почти сигурно не е прекарала живота си върху болни, покрити със сини възли крака!

Влошената подвижност съпътства един често срещан проблем, който с възрастта се усложнява: разширените вени. От появата му на практика не е застрахован никой!

Кога говорим за разширени вени?

Специалистите по съдова медицина понякога се шегуват, че това страдание може лесно да се диагностицира и от лаик. Когато върху бедрото или подбедрицата ти се очертае “възел” или “въже”, когато този изпъкнал детайл започне да се вижда все по-ясно и да боли – диагнозата наистина е лесна работа.

Говорим за разширени вени, когато част от кръвоносните съдове започнат да деформират кожата, да се уголемяват, да причиняват болка и тежест в краката. Известно е, че вените транспортират отработената кръв от крайниците и периферните зони на тялото обратно към гръдния кош. Това движение трябва да преодолее гравитацията, затова е важно състоянието на венозните стени.

Те трябва да са еластични, симетрично разположените във вътрешността им клапи да действат безотказно и да изтласкват кръвта в нормалната посока. Ако някое от тези условия не е изпълнено, кръвта се връща обратно, задържа се, достига се до опасни застойни състояния. Това е и причината за видимите деформации най-често в зоната на подбедрицата.

разширени вени лечение билки

Кои билки помагат при разширени вени? Ще научите от този подробен материал!

Разширените вени са женски проблем?

Това не е вярно. Счита се дори, че при мъжете болестните форми се проявяват по-тежко, но прекрасните дами по-често и по-рано търсят медицинска помощ за болестта.

Все пак е вярно, че обикновено по време на бременност най-лесно се проявява тази склонност на венозната система. Тогава женският организъм понася повишено натоварване и обикновено слабите места в него поддават.

Как излекувах разширени вени с билки

След раждане получих разширени вени, заради голямото напрежение и увеличените ми килограми по време на бременността. Ходих на лекар, но там ми обясниха, че вените се лекуват чрез изгаряне или изрязване на увредените участъци и възлите.

билки за разширени вени

Емилия Асенова

Това ми се стори повече от неприемливо, възприех го като истинска заплаха за целостта си. Затова се зарових в интернет, за да открия няма ли и други начини. Веднага на очи ми се наби билковата комбинация Демир бозан, която се използва и като билки за разширени вени.

Поръчах си я, какво пък, билките поне няма да навредят, а ако тръгнат да ме режат, кой знае какво може да се случи – мислех си. За щастие билките помогнаха и ефектът от тях си пролича още в първия месец.

Възлите първо започнаха да стават по-меки и еластични, а в средата на втория месец изчезнаха. От тогава периодично си правя по един курс с чая, но не забравям и повече да се движа, и, разбира се, избягвам да качвам отново килограми, защото става страшно.

От перспективата да ми изтръгнат или изгорят вена още ме побиват тръпки!

Емилия Асенова, Смолян

Разширени вени медиците прогнозират при хора, които водят твърде уседнал живот. Слабата физическа активност, обездвижването, нездравословното хранене със сигурност ще накарат и вас да заприличате на онази възрастна жена с осакатена походка!

Добрата новина е, че противно на общото мнение състоянието разширени вени не е необратимо. Ако негативната промяна е в начална фаза, чрез подходящ режим и хранене “възлите” могат да се редуцират или дори да се стопят.

Кардинално решение ли е скалпелът?

Спасението от разширените вени може да бъде кардинално: интервенция, която премахва локалната деформация чрез изрязване или изгаряне. Но дали скалпелът или лазерът са най-доброто решение?

Според немалко пациенти това решение е временно: минават няколко месеца или години и възлите отново се появяват. Това се дължи на факта, че ние сме изгорили последствието, възлите на повредените вени, а не причината за тяхната поява. Ето защо можем с пълно основание да очакваме въпросното следствие отново да се появи и да не закъснее.

При лечение на разширени вени не бива да се подценява и не бива да се очаква, че има бързо решение. То изисква променен начин на живот не просто сам за себе си – а защото онези грозни възли са симптом за общи негативни процеси в организма!

Ако имате разширени вени, вие сте застрашени от локални кръвоизливи и образуване на тромби. От поддържане на възпалителни огнища. От затруднено кръвоснабдяване, лошо хранене на тъканите, поява на трудно зарастващи и лесно инфектиращи се рани.

Лечение на разширени вени с билки и движение.

За да не ви се случи всичко това, направете на първо време две неща. Първо: купете си удобни спортни обувки и започнете да ходите пеш колкото може по-често и на по-дълги разстояния. Второ: поръчайте си билки за разширени вени! Без съмнение най-доброто в тази област е Демир бозан. Направете всичко възможно да го пиете редовно. Уверете се в ефекта от него, четейки мненията на онези, които вече са ги изпитали, а сетне споделете и своя опит.

Промяната ще настъпи бавно, но е гарантирана. Струва си да опитате!

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Разширени вени. Причини, митове и билки за тях
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Разширени вени. Причини, митове и билки за тях

  1. От капките на Хлебаров № 6 и № 156 по-добри за лечение на разширени вени не знам! Колежка беше с некротирала тъкан на крака, вследствие на спукани разширени вени и след употребата на капките състоянието й значително се подобри, въпреки че докторите настояваха да я оперират, тя не се съгласи. Сега ги употребява редовно и е добре.

    • Снежинка, прекрасно е това, че препоръчвате на нашите читатели и други средства против разширени вени. Според нас колкото по-голям избор имат те, толкова по-добре! А и едното средство не пречи на другото.

      Ние обаче не поемаме ангажимент с категоричност за или против капките за разширени вени, които споменавате, тъй като до момента нямаме постъпили други отзиви, освен вашия.

  2. Това е един от най-добрите материали по темата билки за разширени вени. Доста изчерпателен и полезен, а и самите билки са хубави!

  3. Ползвам тези билки за разширени време от няколко месеца и вече нямам оплаквания. Преди това напразно лекувах вените си няколко години и нямаше определено никакъв резултат – нито забележителен, нито незабележителев.

  4. Здравейте! Бих искала да получа повече информация за билките, съдържащи се в чая. Имам вътрешни разширени вени и напоследък болките стават непоносими, особено вечер. Повече информация ще подам, когато се свържем по мейл yna_ang@abv.bg

  5. molq vi pomognete mi s tezi bilki tazi godina mi se obadixa razhirenite veni i togava razbrax 4e sa vutrehni i ne se zabelqzvat no zapo4naxa bolki i surbeji neponosimo e. imeila mi e milka 11955

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *