Какво е да нямаш киселини в стомаха. Ето кое лекарство проработи

Ще споделя с вас всяко едно лекарство против киселини в стомаха, което съм пробвала, как работи и кое в крайна сметка ми свърши работата трайно.

Ще ви кажа едно по едно какво съм изпробвала върху себе си и как действа, пък вие си изберете или още по-добре питайте лекаря си. Но имам няколко уговорки преди това, защото може, ако имате късмет да се оправите и без хапчета. Но нека започнем с хапчетата, за да не губим толкова времето на тези, които имат остра болка и се чудят какво ще я успокои на секундата.

Ранитидин

Без съмнение ранитидин е топа на топа, защото действа бързо против киселини и дори още преди киселините да са се появили. За 10-15 минути премахва болка от гастрит, а също и по-тежки варианти. Ранитидинът има и лечебен ефект, когато се цери язва, предписват го в болниците. Има разфасовки по 150 и 300 милиграма за по-тежките случаи. Някои го ядат като бонбони преди пиене на вино, за да се предпазят от сигурните киселини. Но има едно опасно качество. Ако киселините ви се дължат на проблеми с черния дроб, тогава може да пропуснете момента, в който трябва да започнете да се лекувате. И да стане късно. Така че ранитидинът се пие ограничено време, а не с години. Ако не ви помогне за един месец да се отървете окончателно от киселините, тичайте на преглед.

Алмагел

Това е гелче, което се пие с лъжичка или направо от капачката. Има леко метален вкус и действа в някои случаи, в други не действа. Но много хора го предпочитат пред ранитидина, така и не разбрах защо. Явно на едни организми им подхожда едно, на други – друго.

Еспумизан

Той е по-скоро за газове и подут корем, но невинаги е добър точно при киселини, защото той самият май съдържа ацетилсалицилова киселина. Но пък е добър за болки в стомаха и при колики (не само при бебета, възрастните също ги имат). Може да предизвика запек.

Антиацид

Това е содичка (алкални соли) с още някакви неща за успокояване на болките. Някои видове антиациди имат в себе си магнези, втори алуминий, може и калций. Хубаво е за по-леки случаи, за начинаещи, така да се каже. Сравнително безопасно е да се пие, но, както казах, е лекичко.

Омепразол

Добро е при киселини, но също помага и при панкреатит, и против хеликобактер пилори, която причинява язвата. При гастрит действа вълшебно.

Фамотидин

Това е подобно на ранитидина, но има по-широк обхват на действие. Намалява отделянето на киселина в болния стомах, като въздейства направо върху възприемателните елементи на стомашните жлези, от които зависи пускането на киселината. Също така притъпява и болките.

А сега уточненията,

които може да ви спасят от лекарствата в дългосрочен план. Първо не бива дълго да се взимат лекарствата, защото се получава натрупване на химия и можете буквално да се задръстите с тях. Те имат спойващи вещества (чувала съм за гипс дори), така че червата ви може да станат като камък твърди. Затова пийте ги седмица, най-много месец и то не всеки ден.

Предпочетете билки!

Лично на мен в дългосрочен план са ми помогнали билките Демир бозан. Хубава е и ментичката, но тя успокоява само временно. Джодженът също като вид мента е ок, но за кракто. Копърът е супер. Блатен тъжник държи 1-2 дни без киселини. Лайката да не забравим. Анасонът (но не в мастиката, защото ще постигнете обратния ефект). Карамфил (лечебната подправка, не цветето). Джинджифил може също. Но нищо не може да се сравни с Демир бозан, защото на Д. бозана действието му е трайно, ако направите един или два курса за по месец. Така стабилно махате киселините с билките.

И още нещо ценно против киселини

Ако причината за вашите киселини не е химическа или хранителна, то те се дължат на нервността ви. Всеки човек малко или много е нервен. А нервността се маха, когато вниквате с любов в това, което вършите. Когато обичате това, с което се занимавате, виждате плода от работата си и се опитвате съвестно да го направите по-добър.

лекарство против киселини, билки - 01

Анелия Михайлова

Когато успявате да контролирате собствените си мисли и действия (това не е лесно). Не вършите повече от едно нещо в даден момент. Съумявате да се концентрирате върху това, което правите и не се разсейвате. Преценявате кое е важно в живота и кое е второстепенно и така придобивате самочувствието на човек, който държи съдбата в ръцете си. Ако изпълните тези условия, ще изчезне нервността, а от там и киселините. Ако пиете и пушите, твърде вероятно е да спрете и цигарите, и алкохола (спокойният човек не прави такива глупости).

Надявам се да съм ви била полезна!

Анелия Михайлова, Сливен

И още едно ценно писмо от читател:

Как премахнах хронични киселини в стомаха. За своите петдесет години съм сравнително здрава и държелива жена.

Но на младини от притеснение при постъпването ми на новата работа си докарах жлъчна болест.

Оттогава все съм чувствала някакви стомашни неблагополучия, изглежда жлъчното ми заболяване повлия на състоянието на стомаха ми, та и той ме сюрпризираше отвреме-навреме с непоносими кризи. При изследване ми откриха язва на дванадесетопръстника, гастрит и ми казаха, че така ще си карам цял живот.

Наистина нямаше сутрин, в която да не се събудя с болки и тежест в стомаха или пък след вкусна храна да не получа киселини.

Който е имал стомашни проблеми, знае, че те се отразяват изцяло на настроението и жизнеспособността. Животът ми беше мъчение и се радвах на кратките прекъсвания на неразположението и ги очаквах като спасение от постоянните ми теглила. Не приемах лекарства, защото ми тежаха като камък, с инжекциите не можех да продължавам вечно и така не виждах изход от страданието си. В последно време се появи и безапетитие и даже отвращение към храната. Ако настинех или се наложеше да вземам лекарства за понижаване на кръвното и киселините, на третия ден ги спирах, тъй като не можех да ги понасям.
Nina киселини в стомахаОцелявах като по чудо с бабини лекове.

Така щях да си се мъча и до днес, ако не стана дума между колежки за подобни здравословни проблеми.

Една от тях се похвали, че се е отървала от същите като моите неразположения веднъж завинаги с билковия еликсир Демир Бозан. Нямаше причина да не й вярвам, а и нищо не ми костваше и аз да опитам. Сега съм благодарна и на нея, и на Демир Бозан. Имам такова голямо подобрение, че се чудя как съм живяла досега, с тези мои неописуеми стомашни неволи.

Нина Асенова, 50г., Асеновград

 

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Какво е да нямаш киселини в стомаха. Ето кое лекарство проработи
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Какво е да нямаш киселини в стомаха. Ето кое лекарство проработи

    • Не сме упълномощени, Лион Бошков, но можете да се свържете с някой от тях, който като вас е оставил линк към профила си във Фейсбук. Предполагаме, че това е знак за тяхната склонност да отговарят на читателски запитвания, но няма как да сме сигурни в това. Тези, които се съгласяват да споделят публично впечатленията си, ни дават разрешение да пускаме отзивите им като отделни публикации. Също и вие ако попаднете на такива хора, които са готови да споделят с читателите, молим ви, насочете ни към тях, за да се свържем и да ги помолим за мнение. Не става дума само за билки и лекарства против киселини в стомаха, а за всичко, което се отнася до Демир бозан. Мерси предварително!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *