Ускоряване на нарушен метаболизъм с храни и точни билки

Когато стане въпрос за ускоряване на нарушен метаболизъм, обикновено се сещаме за гълтане на хапове. Но то е допустимо само в много тежки варианти на нарушението върху нашата обмяна на веществата.

Когато говорим за болестно състояние, и то имайки пълното съзнание, че лекарствата имат и доста странични въздействия, само тогава може.

Затова е добре да се мисли за засилване на метаболизма посредством два природни начина – с подходящите храни и с правилните, добре подбрани билки. Нека преди това да кажем с две думи какво е това метаболизъм. В организма ни има два общи типа процеси – анаболни или анаболитни и катаболни или катаболитни, като първите можем да наречем изграждащи, вторите (грубо казано) – разграждащи.

Метаболизмът представлява скоростта с която тялото ни превръща веществата от храната ни в енергия. Но да не забравяме, че храната не е нужна само за енергия, а и за изграждане на самото тяло, за поддържане на другите жизнени процеси като дихателния процес, топлинните процеси в организма, сърдечната дейност и тъй нататък. Понякога този обмен между веществата, които поема, и само тяло на човека в неговата енергийна и веществена част, бива нарушено – отслабено или забързано. И това може да причини различни болести.

Правилното хранене при нарушен метаболизъм

Преди да вземем каквито и да било мерки, трябва да се отговорим на въпроса дали тялото ни повече разгражда или изгражда? Ако ние получаваме повече енергия, отколкото има нужда тялото ни, то тя най-вероятно ще се превърне в мазнина с всички произтичащи от това последствия. В такъв случай не бива да обвиняваме бавния си метаболизъм, а да подберем добрата храна, която няма да ни дава излишна енергия.

Ако ние се тъпчем основно с високоенергийните въглехидрати, тогава колкото и добър метаболизъм да имаме, енергията ни винаги ще е повече от необходимата и ще трупаме мазнини. Така че правилното хранене е фактор №1. После мислим за метаболизма.

Други фактори

Взимаме предвид и останалите фактори като приема на стимуланти, отражението на метеорологическото време, евентуалното наличие на хормонален дисбаланс при човека, неговата физическа активност, генетичното му наследство, пола, възрастта и това, колко мускулна маса има по тялото, изчислено в проценти. Тоест ако имате повече мускули, тогава ви е нужна повече енергия, за да ги поддържате и да сте добре.

Добри храни

Това са всички ядки (начело с бадемите), бобът, спанакът, семената от чиа, овесените ядки (но не бива да се прекалява с тях!), всякакви пълнозърнести храни, яйцата, кафето (да!, макар че то има и много минуси, като нервност и натрупване на зъбен камък), киселото мляко.

Тук бихме добавили и пиенето на много вода, която автоматично раздвижва „течния човек“ у вас, а той е пряко отговорен за ускоряването на метаболизма. Вариация на водата със същите странични ефекти като на кафето е зеленият чай. С това уточнение, че зъбният камък от него е повече. Той оцветява зъбите в ярко жълто. Зехтинът е окей, защото добавя и ценни мазнини, кокосовото масло, фъстъченото масло.

Към храните бихме добавили зелето и морковите, броколите, аспержите, целината, краставиците и всякакви горски дребни плодчета, грейпфрута, лимоните, ябълките, ананасите и портокалите.

Лютите чушки и чесънът ускоряват метаболизма светкавично. Риганът е в тази група (гърците знаят най-добре). Какаото и ябълковият оцет също.

От месата можем да сложим гърди от пилешко или пуешко. Всякаква риба и морски обитатели (дарове), начело със стридите. Червеното месо е идеално.

Към хранителния режим трябва да добавим и качеството на храните, защото не е все едно дали ще се натъпчете с нитрати, консерванти, оцветители и прочие неща, които се продават в супермаркета, или ще изберете качествени зеленчуци, отгледани в биодинамична градина.

Закуска е хубаво да има, за сметка на вечерята, която да е лека, без алкохол и поне два часа преди лягането. Ако се лишаваме от закуската, това вкарва автоматично тялото ви в режим на бавен метаболизъм.

Физическите упражнения са задължителни, разходките също не пренебрегвайте. Сутринта е идеално време за разходки, тъкмо и въздухът още не е с най-високото си ниво на фини прахови частици.

Печете се на слънце, не седете пред компютъра по-дълго време. Ако ви се налага, компенсирайте с разходки и упражнения. Цял ден пред компютъра и после да си легнете, е смърт за вашия метаболизъм.

Спете много. Лягайте си рано и ставайте рано, ако искате да имате добра обмяна на веществата. Будуването е изтощително и в известен смисъл смъртоносно. Спането е това, което ободрява и дава сили. При нормално спане от 22-23 часа до 5-6 часа сутринта метаболизмът ви ще е задоволително ускорен. Спането също така минимизира стреса и в резултат спада отделянето на коварния кортизол. „Благодарение“ на него тялото ни складира мазнини, защото се чувства предупредено за наближаването на тежки времена.

Билки за ускоряване на нарушен метаболизъм.

Сред най-добрите за целта са полският хвощ, царевичната коса, великденчето, глогът, котешката стъпка и блатният тъжник. Всички те са включени във формулата „Демир бозан“, която може да се вземе за 43 лева (оригиналната, действащата!), ако не ви се занимава да ги събирате и приготвяте една по една. В комбинацията Д. Бозан те са в такова съотношение, че директно да нормализират метаболитните процеси у вас.

Д-р А. Марински ускоряване на нарушен метаболизъм

Д-р Атанас Марински

Освен това са и в подходящо качество, брани в правилното за целта време. Разбира се, вие можете да си направите каквато и да е композиция от изброените по-горе билки и тя ще бъде добра за вас, но просто няма да имате бърз ефект. При оригиналния Демир бозан на Фарма витал, трайният ефект се появява някъде в края на първия месец от редовната му употреба по 3 пъти през деня.

Ако забъркате каквито и да били билки от изброените, брани къде ли не и кога ли не, може би ще ви трябват поне 3-4 месеца, за да имате някакъв ефект. Затова аз препоръчвам на нуждаещите се от ускоряване на нарушен метаболизъм да не се хвърлят на евтиното, защото ще им излезе през носа. Да взимат директно оригиналния чай, за да имат полза. Ако и спазват съветите по-горе и ядат правилните храни, до месец ще са напълно нормализирани и ще забележат как бързо-бързо теглото им се ориентира в посока на нормалното и приемливото.

Д-р Атанас Марински

Ето и един отзив от читател, Найден Мишев

Билки за метаболизъм оправиха холестерола и теглото ми!

Н. Мишев: ускоряване на нарушен метаболизъм

Найден Мишев от София

Специални билки за ускоряване на метаболизма свалиха холестерола ми и коригирах фигурата си с тях.

Намерих за странно, че започнах да пия Демир Бозан за сваляне на холестерола си, а ефектът му се оказа двоен.

Сега снижих нивата на холестерола и същевременно много приятно започнах да изглеждам.

Никога досега не съм знаел, че имам добро телосложение. Да не говорим, че се превърнах и в почитател на по-младежките и модерни тоалети. На момичетата това явно повече им хареса, защото сега ме намират не само за забавен, но и за привлекателен.

У мен също така взе да се засилва желанието да се движа повече, за разлика от преди, когато изобщо не се отлепях от компютъра. Новост беше и че коремът ми започна да се смалява. Аз никога не съм имал сланини, но явно са се натрупвали тлъстини по стените на вътрешните органи, които тлъстини сега започнаха да се стопяват, а коремът – да се стяга.

Найден Мишев, София, 30 г.

Погледнете и това:

Билки се справиха с нарушена обмяна на веществата (метаболизъм)

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Ускоряване на нарушен метаболизъм с храни и точни билки
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ускоряване на нарушен метаболизъм с храни и точни билки

  1. Майка ми имаше подобен проблем с откровено нарушен метаболизъм, заради обездвижения й живот напоследък. Опитахме с подобни храни и упражнения, които й се отразиха идеално, обаче най-сериозно подобрение получи, когато включи в това меню от оригиналния Демир бозан за 43 лева на Фарма витал. В интерес на истина тя първо опита някакъв друг Демир бозан, на по-ниска цена, обаче от него нямаше абсолютно никаква полза. Само си загуби парите и времето. Но когато взе от истинския, тогава нещата се оправиха със забележителна скорост. Важат много билките!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *