Менопауза: Това не е присъда, с билки имаме лечение на симптомите

С подходящите билки за регулиране на месечния цикъл при менопауза всяка жена може да забрави за неприятните симптоми и ще се усеща отново като на 20.

Вижте ги кои са те и как действат в тази автентична изповед! (По-долу ще видите и отзив на видео, специално изпратено ни от Емилия Тодорова или направо ТУК!)

Преди да е имало лекарства за контролиране на менопаузата с всяка буква от азбуката хората са знаели тайната за облекчаване и дори унищожаване на симптомите на менопаузата…

След това постепенно са я забравили.

Но какво всъщност е менопаузата?

Погрешното вайкане, че това е финалът на активния живот на жената и дори вид заболяване, е насаждано сред жените, изпитващи дискомфорт, години наред.
Всъщност не се случва нищо ненормално, противоестествено или фатално, нищо, което да изисква приема на шепи лекарства.

Менопаузата е периодът, в който се произвеждат по-незначителни количества от известните хормони естроген и прогестерон и това води до дискомфорт, който може да е доста неприятен и сериозен. Процесът започва още след като жената навърши 40-41 години, но в общия случай менопаузата настъпва около 52 години.
Всъщност менопаузата просто е началото на втората, по-хубава половина от живота ви. Затова не увесвайте нос и гледайте положително на тези промени.

Правилото за определяне на началото на менопаузата е изчакването на 12 месеца от последния менструален цикъл, тоест времето, в което яйчниците вече не произвеждат яйцеклетки. Поради намаляването на женските хормони естроген и прогестерон, се появяват редица симптоми, приети за типични за менопаузата.

Ето по-долу най-типичните и неприятни признаци:

1. Горещите вълни са сред най-досадните и често срещани симптоми

Внезапните приливи на горещи вълни всъщност са логична реакция на човешкото тяло към намаленото производство на естроген. Повече от 50 на сто от жените страдат от този симптом. Ако производството на естроген намалява плавно, горещите вълни не са толкова интензивни и чести. Внезапното спиране на производството на естроген от страна на яйчниците е причината за тежките случаи.

2. Нощно изпотяване

Нощното изпотяване е класифицирано като по-тежка форма на горещи вълни. Те се появяват по време на сън и тъкмо те водят до сериозното изпотяване. То е знайно още и под името сънна хиперхидроза“. Невинаги това се корени в менопаузата, защото има и медицински състояния, които предизвикват подобен симптом. Например почти всяка форма на абстиненция.

3. Нередовен менструален цикъл

При повечето жени менструалният цикъл е много къс, нередовен или изобщо липсва, когато дойде менопаузата. Това се получава заради нарушеното равновесие на хормоните. Но това не е редно да ви приспива и успокоява. Винаги, щом се появи аномалия свързана с менструалния цикъл, се консултирайте с лекар. Често липсата на цикъл след 40-те се е оказвала не менопауза, а бременност!

4. Намалено либидо

Често пъти един от най-ужасяващите симптоми на менопаузата е именно намаленото либидо. Този проблем може да доведе до дискомфорт и неудобство в семейния живот. Много от медикаментите, които се предписват по време на менопауза за регулиране на хормоналния баланс, всъщност водят до намаляване на либидото.

5. Резки промени в настроението

билки при менопауза промени в настроениетоНе може да се каже категорично дали това е симптом на менопаузата или просто типично женско качество. Но според науката и тук промените в хормоналния баланс имат пръст. Е, хубавото е, че през менопаузата можете да вините хормоните за настроенията си.

6. Замайване и умора

Постоянното чувство на умора, безсилие, сънливост и замайване също са причинени от резките спадове на естроген и прогестерон в организма. Появата на раздразнителност или апатия също са често срещани. Тези симптоми водят до понякога сериозни затруднения, намалена работоспособност и качество на живот.

Списъкът със симптомите на менопаузата може да бъде продължен поне до 50!

Вместо да се вглъбявате в симптомите, по-добре потърсете решението.

Само допреди няколко години жените бяха манипулирани, че трябва да се инжектират с хормони в продължение на десет-петнадесет години, тоест да прилагат т.нар. хормонална терапия, едва ли не след като станат на 45. Подобен вид терапия изисква редица изследвания и строг контрол от страна лекар. Други варианти, които масово се предлагат от медицината, са хормоналната заместителна терапия, приемът на орални контрацептиви и дори антидепресанти…

билки при менопауза горещи вълниПреди да напълните шкафа с хапчета, които да контролират производството на хормони в организма ви, се замислете над следния факт.

Как мислите са се справяли с менопаузата жените, преди да се появяват всички тези медикаменти?

Отговорът е много лесен – с билки.

Най-различни билки помагат при менопауза, като най-доброто съчетание от тях е билковата комбинация Демир Бозан. Тя контролира успешно почти всички симптоми на менопаузата. Премахват депресията, тревожността и зачервяването на лицето; тушират горещите вълни и емоционалната лабилност; ликвидират главоболието и изпотяването, премахват абстиненцията от намаляването на двата хормона. В интернет ще намерите доста отзиви на жени в менопауза, които са успели да сложат край на мъченията си с тези билки. Можете дори да се свържете с някоя от тях и тя да ви потвърди!

Видеото на Е. Тодорова

Ето и едно видео от Емилия Тодорова за това, как са й помогнали билките:

Здравейте! Казвам се Емилия Тодорова. Имах сериозни проблеми със симптомите на менопаузата от типа на нервност, избухливост, панически страх, сериозно влошаване на съня, горещи вълни и други подобни. За билк. комбинация Демир бозан знаех много общо, но повече подробности намерих в Гугъл.

Благодарение на Демир Бозан разбрах, че животът не свършва с менопаузата

Елена билки при менопауза демир бозан

Елена Стефанова

Никога не съм вярвала на приказките, че като влезе в менопаузата жената започва да има горещи вълни, смяна на настроенията и всички други симптоми, които се свързват с това състояние.

Но се оказа, че ми е писано да го изпитам на свой гръб. Когато станах на 54, сякаш като с магическа пръчка животът ми се промени и то не към добро. Месечният ми цикъл спря, започнаха ужасяващи горещи вълни. Промените в настроението ми бяха толкова резки, че близките ми се страхуваха да ми кажат каквото и да било. Чувствах се много безпомощна. Ходих на изследвания и по лекари, които потвърдиха, че просто влизам в менопауза. Предписаха ми хормонална терапия, имаше временен ефект, но ми казаха ,че трябва да пия лекарствата години наред.

Буквално бях изпаднала в отчаяние, когато дъщеря ми се престраши да ми покаже в Интернет билковата комбинация Демир Бозан. Аз естествено ѝ се развиках, но тя не се отказа и след няколко дни ми го донесе. Каза ми: „Ако не искаш да изпадаш в подобни настроения до края на живота си, поне опитай!“.

Замислих се над думите ѝ и реших, че не губя нищо. И даже напротив – спечелих много. Ефектът не беше мигновен, но е наистина траен и вече от проблемите ми няма и следа!

Елена Стефанова, Пловдив

Прочетох мненията на хората там и реших да се възползвам. Подобренията започнаха още от първия месец, като до втория-третия месец значително се увеличи комфортът ми на живот, освен това се регулира кръвното ми налягане. Изчезнаха и някои стомашни мои проблеми.

Сега вече се чувствам по следния начин: много по-здрава, много по енергична, много по-жизнена. Препоръчвам билковата комбинация на всички дами с подобни аналогични проблеми, както и също на тези хора, които самите имат някакви здравни проблеми. Благодаря от сърце.

Емилия Тодорова

Споделете това с всички свои приятелки. Рано или късно то ще им потрябва!

Не се колебайте да споделите тази полезна информация масово в социалните мрежи, защото понякога жените не осъзнават какво точно се случва с телата им и от страх, че са болни. Не смеят дори да кажат на близките си какво се случва с тях. Хиляди объркани и притеснени дами ще ви бъдат благодарни, ако им дадете възможността да научат от вас тези позабравени от обществото ни факти.

По-долу става дума как тези билки действат при подобни симптоми и като цяло се отразяват идеално на всичко, свързано с нервите.

Д-р Дюлгерски е един от тези лекари, които непрекъснато препоръчват билките на пациентките, които имат нужда от помощ при поява на първите (ранни) симптоми на менопаузата, а и след това, за профилактика и за всеки случай.

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Менопауза: Това не е присъда, с билки имаме лечение на симптомите
4.2 (84%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

9 коментара по “Менопауза: Това не е присъда, с билки имаме лечение на симптомите

 1. Здравейте, Иван Дишлянов! Предадохме мейла ви на Елена Стефанова от Пловдив, да ви пише, ако реши.

  Също така бихме могли да ви отговорим и ние във връзка с тези билки за регулиране на хормоните, ако зададете въпроса си в коментарите или на мейла office@demirbozan.com.

  Желаем ви успех в начинанията и хубаво лято!

 2. Maika mi veche e na 81 no ot mnogo godini po chesto noshtem poluchava bolezneno stiagane v dolnata chast na korema , posle ia udria v swrceto ,glavata,nosledva izpotiavane i spazwm s bolka na nrwstite na kraka.kwde li ne swm ia vodila,kakvo li ne e pila.ot tova stiagane i se uvredi swrceto.tazi nosh otnovo se poluchi. Mojete li da pomognete.pishete mi molia elivita@abv.bg

 3. Zdr…Д-р Демир бозан,от години имам обилно гинекологично кръвотечение, още на 5,6 час започва така вече го спирам само инжекционно със Диценон, а преди товатака от 36,37-та година какви ли не хапчета и хормонални не съм пила/ сега съм на 41год. и препоръчвани от гинеколози, и със билки съм опитвала…и хомеопатични пих 2-год. и пак така, и изледвания ми правиха къде ли не съм ходила.Незнам защо така…какъв такъв организам съм…Моля Ви ! Ще съм Ви МНОГО Благодарна да ми дадете отговор или помогнете с нещо някакси! отговор на emoo.bg@abv.bg

 4. Здравейте, моля Ви дами помотнете, боря се вече 7 год.със симптомите на менопаузата, от 38-годишна почна да ми се губи цикъла за месец и половина 2,, в първите години по 1 път в годината, (високо кръвно, страх, безпокойство, напрежение, безсъние)Хорм.ми на моменти от самото начало до сега, стават на нива като за жена в траен климакс, не пия хормони, , идва ми ей така през 3 месеца вече съвсем оскъдно, зацапващо, ПОМОГНЕТЕ МИ, на моменти ми е много лошо, -високо кръвно, панически страх и напрежение, световъртеж! mirela_bogoeva@abv.bg

  • Пишете на мейла office@demirbozan.com за повече подробности! Билковата комбинация върши чудесна работа при менопауза и сигурно ще ви помогне! Имаме десетки отзиви по въпроса за действието ѝ при менопауза и критическа възраст. В 99 процента от случаите тези отзиви са прекрасни!

 5. Здравейте може ли да ми помогне билката испадам в депресия панически атаки и световертеж на 41 години съм дълго време приемах хормини заради миомен възел и сега го оперирах но паник атаките останаха пробвах с хомеопатия но не става….

 6. Пробвайте с феминорм дуо на билкова основа е и на доста познати е помогнал и аз ще го използвам от днес. Успех пожелавам и на Вас!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *