Моите лекарства за болки в ставите и едни ценни билки

Споделям с вас своя списък на лекарства за болки в ставите, за да си ги имате на едно място. Също така ще ви кажа и с кои билки трайно се оправих.

Но нека да започна със списъка за хората, които имат остър проблем и трябва бързо да си го разрешат. Макар и временно. А за билките, които действат трайно и качествено ликвидират проблема, самата причина за болките в ставите, за тях ще кажа накрая, защото те искат време и не става за пет минути работата с тях. Така че първо разгледайте и изпробвайте посочените лекарства, а после, когато се почувствате наистина готови за трайно оправяне, тогава се насочете към билките. Това не е начинание за един-два дни, но за сметка на това оправя решително нещата.

И така да започнем с лекарствата за болки в ставите:

Диклопрам

Взема се при ставни болки, породени от артралгия, а също може и при напрежение в мускулите.

Бестифлекс

Както се разбира от името му, дава повече гъвкавост (флексабилност) и подвижност на ставите. Той регенерира хрущяла и заздравява самите стави. Супер е! Но трябва да премахнете и причината за изтъркването на хрущяла.

Дийп рилийф

Това е гелче, което се маже на болезненото място. Идеално е при ревматични болки, но и за мускулни болки. Ако сте имали изкълчване, също навяхване и всякакви спортни травми, това е за вас. Но се подчертава, че това е само за махане на симптомите, тоест на болката в ставите, без да посяга към реалната причина.

Колаген комплекс

Цялостно добро средство, макар и малко скъпичко за работата, която върши. Колагенът възстановява хрущяла, премахва възпаленията и ускорява заздравяването на травмите. Но докато това се случи, смятайте колко колаген ще трябва да изгълтате!

Фламексин

Убива болките от остеоартрит и артроза, враг е на ревматоидния артрит и на анкилозиращия спондилит. Не ги лекува, но маха болките. Това е прахче, което се употребява по съответния начин.

Босвелия

Древно лечебно средство при подагра и остеопороза, освен болки в ставите, маха и болки в гърба. Знае се още като индийски тамян. Гълта се на капсули. Много капсули.

Флекс код

Действа чрез веществото хондроитин върху заздравяването и регенерацията на изтърканите стави и възпалените сухожилия. Стяга ставите и мускулите, много бързо действие.

Глюкозамин

Оправя хондроцитите (хрущялните клетки) и дава по-хубава регенерация на хрущялите. Това е аминозахарид, който се получава в тялото ни от глюкозата. Понякога той не достига и трябва да се гълта като добавка. Поддържа здравината на ставите и костите.

Проензи интензив

На това хубавото му е, че се приемат само две хапчета на ден и има ефект. Съдържа споменатата босвелия, но също има и куркумин, който е много добър, и салицин. Много популярно. Помага и трябва периодично да се купува.

Алга сан

Това има вътре в себе си масло от планински бор с добавен извлек от арника, също камфор, Витамин Е и приятен ментол. Както се разбира от състава му, той охлажда и релаксира мускулите и ставите. Гелче е, намазваш и край… до следващия път.

Матсан дойч

Това е крем със змийска отрова, добавен черен оман, мощна салицилова киселина и някакъв пептид. Знаем го от рекламите, обаче е хубаво.

Накрая за траен ефект: Демир бозан

Ето го и десертът. След като пробваш всички неща по-горе, видиш колко са възхитителни, действащи и прекрасни, но болката все се връща и връща, ти се иска да намериш нещо, което да те освободи от нея окончателно. За мен това беше Демир бозан. Билково чайче, което се пие трикратно – сутрин, обед и вечер, в продължение на 30-ина дни.

лекарства за болки в ставите и мазила, мехлем

Анелия Стоянова

Понякога може да се повтори, но иначе бързо се усеща значителното подобрение. После болката не се връща, освен ако много се постараеш.

Надявам се, че съм ви помогнала с моя списък лекарства и билки против болки в ставите. Ако нещо съм пропуснала, добавете го вие в коментарите. Така ще съберем на едно всичко необходимо!

Анелия Стоянова, Стара Загора

И още един интересен отзив:

При болки в ставите синът ми се лекува с билки

Синът ми взима билки за болки в ставите от доста време и няма никакви грижи. Покрай него се зарибихме и ние в семейството.
Цялото ми семейство се лекува, а и пие профилактично Демир Бозан. Пръв го ползва синът ми, който е спортист и е особено взискателен към профилактиката си и към витаминозните, но безвредни продукти, го взема за болки в ставите.

ивайла баракова болки в ставите

Ивайла Баракова

В техния отбор по препоръка на треньора им ползват често билколечение и билкова профилактика.

Попаднали са на различни сполучливи комбинации. Моят син започна да пие анадолския еликсир като приятеля си. След време ни проагитира и ние да си подобрим здравния статус със същата природна смеска. Оттогава всички вкъщи си помагаме с Демир Бозан.

Ивайла Баракова, Бургас

Вижте и това:

С билки успях да се излекувам от подаграта

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Моите лекарства за болки в ставите и едни ценни билки
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Моите лекарства за болки в ставите и едни ценни билки

  1. Всички стави ми щракат при движение, имам и болка в някой от тях. Казаха ми лекарите че е вид подагрозен артрит- но нямам изменения на палците на краката и постоянна болка. Какво ли не опитах досега. Вземал съм както лекарства ,така и билки- с какво ли не съм се мазал но досега ефект никакъв. Кажете вие какво предлагате да опитам и от вашия лек. Имейла ми е christov56@gmail.com

    • Писали сме ви на мейла, Христо Христов. Смятаме, че Демир бозан е трайното решение при болки в ставите, но както става ясно и по-горе, има също и други хубави средства за по-бърза реакция.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *