Психотерапия и страхова невроза: Подходящи методи за лечение

В зависимост от формите на проявление на страхова невроза, тя може да се лекува чрез медикаментозна терапия или чрез психотерапия.

Когато се установи, че правилният подход за третиране на заболяването е повлияването му чрез психотерапия, няколко са основните направления за ефективното ѝ прилагане. На практика за най-успешно се смята лечението, при което терапията на психическо ниво се комбинира със съобразени със състоянието на пациента медикаменти.

Когато психотерапията се прилага като самостоятелна форма на лечение на страхова невроза, може да се подходи към няколко метода.

  1. За преодоляването на агорафобията например, най-подходящ е десензибилизацията. При този метод се прилагат техники, които обучават пациента как да диша правилно, да релаксира и да постига вътрешна хармония.
  2. На следващо място при лечението чрез психотерапия се прилагат процедури, които повлияват пряко или косвено вътрешната конфликтност, личните или колективни проблеми, песимистичното мислене. Те са насочени не толкова към унищожаване на проявленията, а към откриване и заличаване на първоизточниците на тези неразположения.

Важно е да се знае, че прилагането на психотерапия за преодоляване на състоянието на страхова невроза не е безобидна дейност, която може да се прилага от всеки. Необходимо е както към проблема, така и към неговото разрешаване да се постъпи с нужното внимание и да се потърси помощта на компетентни лица. В конкретния случай терапевтичното лечение трябва да се приложи от психолог или психиатър, притежаващ необходимите познания за прилагането му.

страхова невроза и терапия (психотерапия) - 0123

Д-р Васил Ангелов

Но билкова комбинация като Демир бозан може да се ползва паралелно с психотерапията и взиманите медикаменти, без опасност това да застраши по някакъв начин специфичното здравословно състояние на приемащия билките. Те добре стабилизират емоционалния фон и стават добра основа за всякакви по-нататъшни терапевтични интервенции от страна на лекарите-психотерапевти.

Редовно в практиката си давам препоръка за тези билки, като винаги подчертавам да се взимат от оригиналните, които са на „Фарма Витал“, за да може от употребата им да има осезаема полза и то още в рамките на самия първи месец от началото на приема.

Д-р Васил Ангелов, психолог

Вижте и този отзив от Веселин Мавродиев:

Бай, страхова невроза!

Страхова невроза бива предоляна с билки, по най-безболезнения и безопасен начин!

Аз съм нервак – откакто се помня и откакто се знам. В последно време обаче състоянието ми от чисто и просто по-огнен темперамент се превърна в истински ад.

Истерясвах заради най-малкото. Не можех да се понасям. Моите близки също не бяха във възторг, но се опитваха всячески да ми помагат. Но ефект от тяхната помощ нямаше. Аз ставах все по-нервен, те все по-притеснени. Сложиха ми и диагноза – страхова невроза!

Със жена ми дори спряхме почти да комуникираме, защото аз избухвах на почти всичко, казано от нея. Не беше нарочно, просто така ми идваше.

В един момент обаче Сеси, така се казва жена ми, ме постави пред ултиматума или аз правя нещо за психическото си здраве, или се разделяме.

Лечението на моята собствена страхова невроза.

Когато ножът опря до кокал, реших, че ще се взема в ръце. Още от преди това майка ми все ми редеше да съм пиел билковата комбинация Демир Бозан. Реших да пробвам, защото не исках да загубя жена си. Пък и не ми беше особено приятно да се карам с всички за всичко.

Страхова невроза Демир бозан Веселин

Веселин Мавродиев

Близо месец пих Демир Бозан, когато сам започнах да се усещам, че ставам по-спокоен.

Сеси също го потвърди, но го отдаваше в по-голяма степен на това, че правя опит да не проваля брака ни, отколкото реално си мислеше, че е ефект от Демир Бозан.
Но то на практика беше.

Сега няколко месеца по-късно аз пак съм си нервак, защото това ми е в натурата, но благодарение на Демир Бозан казах „Бай, невроза”!

Веселин Мавродиев, гр. София

Погледнете и това:

Как да преодолеем страха. Две гледни точки

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Психотерапия и страхова невроза: Подходящи методи за лечение
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *