Болките в бъбреците изчезнаха след терапия с билки

Болки в бъбреците, причинени от камъни или песъчинки, се премахват с билки, пише наша читателка.

Студентка съм вече две години и живея на общежитие. От години страдам от силни болки в бъбреците, които обикновено минаваха с лежане на топло и силни успокоителни. Медицинските изследвания показаха, че имам малки песъчинки в бъбреците – нищо сериозно, но болката остана неприятна част от ежедневието ми.

Тази година обаче през зимата в общежитията беше много студено и се разболях лошо.

Не можах да се прибера у дома и съквартирантката ми се грижеше за мен. Правеше ми чай някакъв от билки, който успя бързо да ме изправи на крака. Впоследствие разбрах, че е бил Демир Бозан.

Малко след като се оправих, отново се проявиха болки в бъбреците, но много по-леко ги понесох. Останах изненадана, че този път не се наложи да прибягна до успокоителните, от които непрекъснато ми се спеше.

Понеже зимата се оказа доста мразовита, а парното – слабо, си поръчах и аз от чая и го пиех редовно. Щастлива съм, че след месец всеки ден по три чаши от него болките ми постепенно изчезнаха и дори можех да ходя на лекции. Днес вече пия Демир Бозан само профилактично, но съм щастлива, че ежедневието ми не е посветено на борбата с болката.

Маргарита Иванова от Свиленград

Как точно действат тези билки за лечение на болки в бъбреците.

Много просто: Често болките в бъбреците се получават в резултат на замърсяването на кръвта, което по някакъв начин се отлага и в бъбреците под формата на камъни, песъчинки и други болезнени образувания. След като кръвта бива пречистена, самите отделителни органи „имат грижата“ да изхвърлят навън всичко, което пречи на тялото и системите да функционират неправилно.

Като допълнение тези билки имат противовъзпалително действие.

То пречи на превъзбуждането на бъбречните клетки, от което образуването на камъни е само едно от многото следствия. Именно вътрешното възпаление на бъбречните органи произвежда това специфично „сълзене“ и отделяне на твърди вещества, от които се получават болезнените камъни. Пикочогонното или диуретичното действие на Демир бозан е леко забележимо, но пък е достатъчно за по-скоростното изчистване на камъните и всякаквите други отделяния, които замърсяват и пречат на бъбреците да функционират и изпълняват дейността си нормално. Чаят заедно с урината повличат всички възможни песъчинки и кристали, получени по химичен път, и така предотвратяват образуването на камъни.

Антибактериалното действие на билките за бъбреци.

Билките за бъбреци имат засилено антибактериално действие, което принципно се разглежда като част от пречистването на кръвта. Но в конкретния случай то е особено важно, тъй като бактериите силно спомагат за засилване на бъбречно-каменните симптоми. Те също така имат и спазмолитичен ефект, но той действа с няколко седмици закъснение.

билки за болки в бъбреците

Маргарита Иванова

Ето защо е добре чаят да се ползва между бъбречните кризи, а не по време на самата криза, защото ако няма необходимото натрупване на веществата, съдържащи се в билките, може да останете разочаровани.

Но когато това натрупване е налице, тогава самите кризи минават забележително по-леко и се прекратяват напълно, когато с помощта на билките камъните, кристалите и песъчинките бъдат окончателно изхвърлени, а причините за тяхната поява – ликвидирани.

Аналогично е действието на тези билки и при подагра, за което става дума във видеото по-долу.

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Болките в бъбреците изчезнаха след терапия с билки
4.5 (90%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *