Ползвах какви ли не билки при пикочна киселина, само тези ми помогнаха

Ще ви разкажа какви билки и средства ползвах за лечение и намаляване на пикочна киселина, за да мога да ви спестя лутането и главоболията.

Най-напред за нормализиране на пикочната киселина вкарах в диетата си

много артишок,

сравнително скъпо и нетрадиционно за нашите ширини ядене, със странен вкус, с който се свиква обаче. То има хубаво диуретично действие и ходиш до тоалетната през половин час.

Това наистина намалява високите количества пикочна киселина, но може да се каже, че е твърде неудобно, когато все пак ти се налага и да излизаш от дома от време на време.

Ябълки

Ябълките и до ден-днешен ги ползвам под формата на сокче, което сама си правя. Излишно е да се казва, че всякакви капита и мапита не вършат работа, също и соковете от била или лидл, защото ако не се изцеди пред вас, витамините и полезните вещества заминават много бързо. Но хубавият истински ябълков фреш е идеален при подагра и той буквално изстъргва пикочната киселина или по-точно излишните количества от нея.

Супа от коприва

Свежа, хубава коприва от бабите на пазара, не в буркан, тушира пикочната киселина и намалява болките в ставите. Това е универсална билка, чудесна в случая. Но я има в свеж вид само напролет. В изсушен вид пак действа, но по моя преценка действието е около 1000 пъти по-слабо. Тоест с консервирана коприва трябва да ядете супа не само сутрин, наобяд и вечерта, но и още три пъти през деня между яденетата, което не е ок. Обаче напролет не пропускайте. Копривата е идеална за чистене на пикочната киселина, макар и само за месец от годината.

Екстракт от див кестен (конски)

Тази година ми се размина без грип

Редовно всяка година се ваксинирам, но никога не ме подминаваше сезонният грип. Дори го карах по няколко пъти. Вирусите ме бореха безпроблемно и често имах усложнения.

грип

Станислав Стоянов

Тази година е първата, в която не се разболях нито един път.
Добре че майка ми взе предпазни мерки още от есента. Купи ми похвалена от приятелка комбинация от няколко билки у наречена Демир Бозан.

Първа пролет ознаменува измъкването ми от оковите на вечните грипни и грипоподобни състояния.

Станислав Стоянов, Малко Търново, 35 г.

Можете и сами да си го направите, за да сте сигурни какво има вътре. Взимате плодове, кора от дървото и цветове и ги смилате. Съотношението и количеството не са толкова важни, важното е да са пресни. Смляната маса варите като взимате от нея една супена лъжица и се вари в 1-2 чаени чаши вода. Може и по-големи количества да сложите, като запазите пропорцията. Това се сварява в тенджера със затворен капак за около 15-20 минути и от него се взимат 20 капки на зазоряване, на гладно. В аптеките се предлага също такъв „конски“ екстракт, но не действа толкова добре, колкото ако си го сварите сами. Ползвайте само течността, твърдият материал се изхвърля.

Яжте много ягоди

в късната пролет и лятото, но пак е важно да не купувате ягоди извън сезона, а в сезона да ги миете добре. Както знаете, търговците третират ягодите с химия, за да остават по-дълго време свежи, а тази химия може да ви увеличи пикочната киселина, вместо да я намали. Така че ягодите са задължителни, особено ако си ги гледате сами.

пикочна киселина билки 0123

Силвия Атанасова споделя действащи билки за пикочна киселина.

Най-добър ефект целогодишно имам от

Демир бозан.

Откакто намерих тази комбинация в интернет, пия я всяка година по три месеца през зимата, когато няма свежи плодове и билки. Взимам я три месеца и нямам грижи за нивата на пикочна киселина. Но и тук трябва уточнение: Само ако взимате от хубавия демир бозан, който се продава на 43 лева. Защото има и доста ментета и трябва да сте внимателни. Не всичко, което носи това име, е хубаво. На мен ми върши добра работа това, което е на „Фарма витал“ и него препоръчвам.

Силвия Атанасова, Пловдив

Коментирайте и вие по-долу!

Искате Демир бозан на по-ниска цена? Получавайте промоции и нови статии!

Ползвах какви ли не билки при пикочна киселина, само тези ми помогнаха
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *